Suunnittelijoille

GIAN® tekee betonipinnoista turvallisia ja tyylikkäitä

Hollantilaisen Compañeron kehittämä kohokuvioinen, ohut kumimatto laitetaan valussa suoraan betonimuottiin. GIAN® -matto on erittäin kustannustehokas käyttää, se kestää jopa 200 valukertaa.

Se sopii hyvin myös seinäpintojen kuviointiin, esimerkiksi julkisivujen koristeluun. Leikkaamalla ja kuvioita yhdistelemällä saadaan betonipintaan helposti näyttäviä kuvioita ja kuvia.

GIAN® -kuviomaton käyttökohteita ovat niin liikerakennukset, tuotantotilat ja julkiset tilat kuin huvilat ja yksityiskoditkin.

Lataa perusesite tästä 4 sivua

Lataa täydellinen esite tästä 28 sivua

Lataa tekninen esite tästä 2 sivua


Vaijerilenkkijärjestelmä

Lataa Käyttöseloste 5B-EC2 N:o 37 tästä

Lataa Käyttö- ja suunnitteluohje 5B-EC2 N:o 37 tästä

 


Okarian elementtivarausmerkintöjen mittakuvasto

Okaria on kehittänyt elementtipiirustuksissa käytettäville varausmerkinnöille yhtenäisen mittakuvaston. Kuvaston avulla suunnitellutoimiston on helpompi mitoittaa varaukset yhtenäistä merkintä tapaa käyttäen. Elementtitehtaalla yhtenäinen merkintätapa nopeuttaa elementtien toteuttamista.

» Tilaa mittakuvasto sivun alareunassa olevalla lomakkeella

Okarian elementtimerkinnät suunnitteluohjelmiin:

  • AutoCAD blokit » Lataa tästä (.dwg, zip-pakattu 180kt)
  • TEKLA- komponentit » Lataa tästä (.uel, zip-pakattu 67kt)
  • TEKLA- komponentit voit ladata myös Teka Warehousista » Lataa tästä
  • CADS Planner » Okarian komponentit ovat mukana tuotekirjastossa

Okaria-välikeohjeisto

Okaria Oy julkisti 29.11.2002 ensimmäisen betonivalutarvikkeista tehdyn välikeohjeiston.

Raudoitusvälikkeiden käyttö rakennustyömailla sekä elementtiteollisuudessa oli tapahtunut tähän mennessä suurimmaksi osaksi käytännön kokemukseen perustuen.

Välikkeiden ominaisuuksia tai käyttöä ei ole edelleenkään määrätty standardeilla tai normeilla, ainoastaan siltarakentamisessa on olemassa Liikenneviraston suunnitteluohjeet.

Okaria -välikeohjeisto on laadittu vuosina 2000 - 2002 käynnissä olleen kehityshankkeen aikana ja sen lopputuloksena. Hankkeessa suoritettiin laajamittainen testausohjelma, jonka aikana kerättiin tutkittua tietoa välikkeiden mekaanisesta, termisestä sekä kemiallisesta kestävyydestä. Yrityskierrosten ja haastatteluiden avulla selvitettiin raudoitusvälikkeitä käyttävistä yrityksistä, minkälaista raudoitusvälikkeitä koskevaa informaatiota teollisuudessa tarvitaan.

Vaikka välikeohjeiston julkaisusta on kulunut aikaa yli kymmenen vuotta, niin ohjeistosta löytyvät suositukset ovat edelleen ajanmukaisia sekä palvelevat tämän päivän rakentamista.

 

Tilaa dokumentteja


 Mittakuvasto
 Välikeohjeisto
 Sähköposti
 Posti
 

Captcha-koodi

Napsauta kuvaa nähdäksesi toisen captcha koodin.
 
SOITA MEILLE
Captcha-koodi

Napsauta kuvaa nähdäksesi toisen captcha koodin.